Valt antal överträffade lagret

Leveransvillkor

Hur vi tar coronaviruset i beaktande 

Det är säkert att beställa från House of Brandon och beställningar åker från vårt lager i Vanda, Finland varje vardag. Nu erbjuder vi också hemleverans inom Finland för 4,95€ (normalt 9,95€)

Posti och Matkahuolto levererar beställningar som vanligt. I Finland behöver man inte själv skriva under när man hämtar sitt paket, och kundens telefon eller ID försöker man låta bli att hantera.

Allmänt om nätbutiken

Produkterna säljs av Fashion Trade Scandinavia Oy (FO-nummer 2325871-1). Produkternas priser innehåller moms. Vi förbehåller oss rättigheterna till att ändra pris på produkter och postavgifter.

 

Beställning

Produkterna beställs via Internet eller via en mobilenhet på adressen www.houseofbrandon.com. Efter att du gjort din beställning, får du en bekräftelse till din e-post. I bekräftelsen finns information om beställningens totalpris, de beställda produkterna, och kundens kontakinformation. För att få denna bekräftelse krävs det att du anger din e-postadress i samband med beställningen. När din beställning skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse till din e-post med din försändelsekod. 
Som kund förbinder du dig till de gällande leveransvillkoren i samband med varje beställning. 

 

Byte av produkt

Ifall du vill byta en produkt, ta då kontakt med kundtjänsten på info@houseofbrandon.com och berätta vilken produkt du returnerar och vilken du vill byta till, och till vilken storlek. Bytesprodukten skickas när du meddelat oss att du lämnat returen. Första bytet är gratis. Andra bytet och andra returen kostar 3,95€. 

 

Betalningsalternativ

Uppköpen betalas i samband med beställningen via nätbank, PayPal, Mobile Pay eller med kreditkort. Bor du i Finland eller Sverige kan du välja att betala via faktura eller delbetalning via Klarna. Postförskott är också ett alternativ i Finland, och då betalar du din beställning i samband med att du hämtar ut ditt paket från posten.

 

Nätbanksbetalning

Nätbanksbetalningarnas transaktionstjänst förverkligas av Paytrail Oy (2122839-7) i samarbete med de finska bankerna och kreditbolagen. För användaren är servicen som en traditionell nätbetalning.

 

Betalning med Visa, Visa Electron eller MasterCard

Det är Paytrail Oyj (2122839-7) som står för transaktionstjänsten och betalningsservicen i samband med de finska bankerna och kreditbolagen. Vid betalning med Visa-, Visa Electron- eller MasterCard –kort är det Paytrail Oyj som syns som betalningsmottagare på korträkningen. Paytrail Oyj har lov att fungera som betalningsanstalt och de förmedlar sedan betalningen till försäljaren.

Paytrail Oyj, FO-nummer: 2122839-7
Innova 2,
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Telefon: 0207 181830

 

Leveranstid

Vi skickar iväg beställningar varje vardag, och inom Finland får du din beställning 1-3 vardagar efter att din beställning skickats från vårt lager. Till Sverige tar det ungefär 2-5 vardagar. Till resten av Europa tar leveransen ungefär 3-7 dagar. Vi står inte för förseningar som orsakats av Posti/Matkahuolto/DHL:s verksamhet.

 

Leveransalternativ och kostnader

Du får ett meddelande till din e-post när din beställning skickas från vårt lager, med kommer din försändelsekod. Om Posti levererar din beställning kan du följa din beställning här, om Matkahuolto levererar din beställning kan du följa din beställning här. När ditt paket finns att avhämtas, får du ett meddelande om detta per sms och/eller per e-mail. När du avhämtar paketet från postkontoret, behöver du visa upp både försändelsekoden och identitetsbevis. Det är gratis att hämta ut sitt paket, förutom om man valt att betala sin beställning via postförskott. 

Kostnader

  • Leverans till Sverige 5,95€ (gratis leverans för beställningar som är över 100€)
  • Leverans med Posti i Finland 3,95€ 
  • Leverans med Matkahuolto i Finland 3,95€ (gratis leverans för beställningar som är över 99€)
  • Postförskott: leveransavgift i Finland 3,95€ + postförskottsavgift 3,50€
  • Hemleverans med Postens Till Dörren Flexibelt –service i Finland 9,95€
  • Leverans inom EU-området: 14,95€ 

 

Retur

Du har 14 dagars returrätt, som börjar från den dagen du hämtar ut paketet. Returrätten gällen endast oanvända produkter. Du kan prova produkten, men ifall du returnerar den bör den vara oanvänd och ha sina produktlappar kvar. Vi ersätter inte produkter som är använda eller trasiga. Ifall du upptäcker skador som uppkommit under leveransen, kontakta oss direkt och kom överens om byte eller returnering av produkten i fråga. Var försiktig då du provar produkten så att det inte kommer fläckar eller smuts på plagget och att det inte fastnar t.ex. hår från husdjur på plagget. Vi är inte skyldiga att ta emot produkter som är använda, trasiga eller har lukt eller fläckar. Du kan inte returnera underkläder ifall du öppnat förpackningen. Fyll i returblanketten noggrant och returnera den tillsammans med den produkt eller de produkter du vill returnera. Om returblanketten inte finns kvar bör man skriva ner sitt namn och kontaktuppgifter på en lapp och sätta den med returen. 

Returerna behandlas 16 dagar efter att de kommit till vårt lager. Du får inget meddelande angående returen förrän den behandlas. När returen har behandlats och godkänts, återbetalar vi dig till ditt bankkonto eller drar av summan från din Klarna-faktura, alternativt annullerar hela Klarna –fakturan. 

Ifall vår kundtjänst konstaterar att produkten/produkterna inte godkänns för retur, skickar vi om kunden vill tillbaka produkten/produkterna och du blir skyldig till att betala postavgifterna. 

I Finland: Om du valt betalningsmetoden Klarna, är returavgiften 4,95€. För alla andra betalningsmetoder är returavgiften 3,95€. Packa din retur i samma påse eller låda som din beställning kom i. Packa också ner returblanketten, eller en lapp med ditt namn och kontaktinformation på så vi vet vems retur det är.

Om du valt Posti som leverantör, stryk då över, eller ta bort den gamla adresslappen, och sätt adresslappen för returen på den gamla. För returen till Posti, och kom ihåg att spara kvittot du får när returen är lämnad, tills du har blivit informerad av oss att din retur har behandlats! Kvittot är ett bevis på att returen är lämnad. Vi ersätter inte returkostnader som uppkommit genom andra leveransalternativ.

Om du valt Matkahuolto som leverantör stryk då över, eller ta bort den gamla adresslappen. Returen ska göras med returkoden som står på returblanketten som kommer med din beställning. Berätta koden åt Matkahuoltos personal, så kan de skriva ut en adresslapp åt dig. Kom ihåg att spara kvittot du får när returen är lämnad, tills du har blivit informerad av oss att din retur har behandlats! Kvittot är ett bevis på att returen är lämnad. Vi ersätter inte returkostnader som uppkommit genom andra leveransalternativ.

I Sverige: Returavgiften är 5,95€. Packa din retur i samma påse eller låda som din beställning kom i. Packa också ner returblanketten, eller en lapp med ditt namn och kontaktinformation på så vi vet vems retur det är. Sätt adresslappen som kom med din beställning på paketet och lämna det på samma ställe som du hämtade det på. Kom ihåg att spara kvittot du får när returen är lämnad, tills du har blivit informerad av oss att din retur har behandlats! Kvittot är ett bevis på att returen är lämnad. Vi ersätter inte returkostnader som uppkommit genom andra leveransalternativ.

Returneringar från utanför Finland och Sverige är helt på kundens ansvar. Returavgiften är 9,95€. Packa din retur i samma påse eller låda som din beställning kom i. Packa också ner returblanketten, eller en lapp med ditt namn och kontaktinformation på så vi vet vems retur det är. Kom ihåg att spara kvittot du får när returen är lämnad, tills du har blivit informerad av oss att din retur har behandlats! Kvittot är ett bevis på att returen är lämnad.

Returadress:

Fashion Trade Scandinavia Oy 
Kelatie 8 D 1
01450 Vanda
FINLAND

 

Returnering av en beställning gjord på presentkort

Ifall du har ett medlemskonto hos oss, sker återbetalningen till ditt medlemskonto. Om du inte har ett medlemskonto, skickar vi till din e-mail ett nytt presentkort med summan som blivit över efter din retur. 

 

Att avbeställa en beställning 

Vi kan avbeställa din beställning om vi inte redan börjat behandla den. Att inte hämta ut sin beställning från upphämtningsstället är inte att avbeställa sin beställning. Om en beställning kommer tillbaka till oss för att kunden inte hämtade ut paketet, debiterar vi 14,95€ som en behandlings- och leveransavgift. 

 

Kampanjernas och rabattkodernas villkor

Kampanjer och rabattkoderkoder berör huvudsakligen inte märken som Tommy Jeans, DR.DENIM och AIM´N, inte heller redan rabatterade produkter eller presentkort. Villkoren kan dock variera för olika rabattkoder och kampanjer. 

Man kan bara använda en rabatt kod/kampanjkod i gången. Förmåner eller rabatter kompenseras inte till kunden i efterhand. Beakta alltid pågående kampanjernas villkor och giltighetstid.