Valt antal överträffade lagret

Leveransvillkor

Leveransvillkor

Allmänt om nätbutiken

Produkterna säljs av Fashion Trade Scandinavia Oy (FO-nummer 2325871-1). Produkternas priser innehåller moms. Vi förbehåller oss rättigheterna till att ändra pris på produkter och postavgifter.

Beställning

Produkterna beställs via Internet eller via en mobilenhet på adressen www.houseofbrandon.com. Efter att du gjort din beställning, får du en bekräftelse till din e-post. I bekräftelsen finns information om beställningens totalpris, de beställda produkterna samt en försändelsekod. För att få denna bekräftelse krävs det att du anger din e-postadress i samband med beställningen. Som kund förbinder du dig till de gällande leveransvillkoren i samband med varje beställning. 

Byte av produkt

Ifall du vill byta en produkt, ta då kontakt med Kundtjänsten på info@houseofbrandon.com och berätta vilken produkt du returnerar och vilken du vill byta till och till vilken storlek. Bytesprodukten skickas när du meddelat oss att du lämnat returen.

Betalningsalternativ

Uppköpen betalas i samband med beställningen antingen via nätbank eller med kreditkort. Du kan också välja faktura eller delbetalning via Klarna. Postförskott är också ett alternativ, och då betalar du din beställning i samband med att du hämtar ditt paket från posten.

Nätbanksbetalning

Nätbanksbetalningarnas transaktionstjänst förverkligas av Paytrail Oy (2122839-7) i samarbete med de finska bankerna och kreditbolagen. För användaren är servicen som en traditionell nätbetalning.

Betalning med Visa, Visa Electron eller MasterCard

Det är Paytrail Oyj (2122839-7) som står för transaktionstjänsten och betalningsservicen i samband med de finska bankerna och kreditbolagen. Vid betalning med Visa-, Visa Electron- eller MasterCard –kort är det Paytrail Oyj som syns som betalningsmottagare på korträkningen. Paytrail Oyj har lov att fungera som betalningsanstalt och de förmedlar sedan betalningen till försäljaren.

Paytrail Oyj, FO-nummer: 2122839-7

Innova 2,

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Telefon: 0207 181830

Leveranstid

Vi skickar iväg beställningar varje vardag, och inom Finland får du din beställning 1-3 vardagar efter att din beställning skickats från vårt lager. Till Sverige tar det 2-5 vardagar. Vi står inte för förseningar som orsakats av Posti/Matkahuoltos/DHL:s verksamhet.

Leveransalternativ och kostnader

Du får ett meddelande till din e-post när din beställning skickas från vårt lager, med kommer en försändelsekod, med vilken du kan följa upp ditt paket på sidan https://www.posti.fi/privatkunder/uppfoljning/index.html#/?lang=sv. När ditt paket finns att avhämtas, får du ett meddelande om detta som sms till din telefon eller per e-mail. När du avhämtar paketet från postkontoret, behöver du visa upp både försändelsekoden och identitetsbevis. Leveransavgiften betalar du i samband med betalningen av beställningen.

Kostnader

  • Leverans till Sverige 5,95€ (gratis leverans för beställningar som är över 90€)
  • Leverans med Posti till närmaste postkontor i Finland 3,95€ 
  • Leverans med Matkahuolto i Finland 3,95€ (gratis leverans för beställningar som är över 99€)
  • Leverans till SmartPOST-automat i Finland: 3,95€
  • Postförskott: leveransavgift i Finland 3,95€ + postförskottsavgift 3,50€
  • Hemleverans med Postens Till Dörren Flexibelt –service i Finland 9,95€
  • Leverans inom EU-området: 14,95€ 

 

Retur

Du har 14 dagars returrätt. Returrätten gällen endast oanvända produkter. Du kan prova klädesplagget eller produkten, men ifall du returnerar den bör den vara oanvänd och ha sina produktlappar kvar. Vi ersätter inte produkter som är använda eller trasiga. Ifall du upptäcker skador som uppkommit under leveransen, kontakta oss direkt och kom överens om byte eller returnering av produkten i fråga. Var försiktig då du provar produkten så att det inte kommer fläckar eller smuts på plagget och att det inte fastnar t.ex. hår från husdjur på plagget. Vi är inte skyldiga att ta emot produkter som är använda, trasiga eller har lukt eller fläckar. Du kan inte returnera underkläder ifall du öppnat förpackningen. Det kostar 3,95€ ifall du returnerar REA- produkter, det här berör inte normalprissatta produkter gjorda med en kampanjkod. Fyll i returblanketten noggrant och returnera den tillsammans med den produkt eller de produkter du vill returnera.

Om du returnerar i Finland via Posti ska du använda retursedeln som kommer med med din beställning. Om du returnerar via Matkahuolto använd då koden: 9520717. Kom ihåg att spara kvittot du får när du lämnar returen, det är bevis på att returen är lämnad. Spara kvittot tills du får ett e-mail från oss att din retur är behandlad. Vi ersätter inte returkostnader som uppkommit genom andra leveransalternativ.

Om du returnerar från Sverige, använd då retursedeln som kommer med med din beställning. Om den fattas, ta då kontakt med Kundtjänsten. Kom ihåg att spara kvittot du får när du lämnar returen, det är bevis på att returen är lämnad. Spara kvittot tills du får ett e-mail från oss att din retur är behandlad. Vi ersätter inte returkostnader som uppkommit genom andra leveransalternativ.

När returförsändelsen godkänts, betalar vi pengarna på ditt bankkonto eller drar av summan från din Klarna-faktura, alternativt annullerar hela Klarna –fakturan. 

Ifall vår kundtjänst konstaterar att produkten/produkterna inte godkänns för retur, skickar vi om kunden vill tillbaka produkten/produkterna och du blir skyldig till att betala postavgifterna. 

Returneringar från utanför Finland och Sverige är helt på kundens ansvar.

Adress för returnering

Fashion Trade Scandinavia Oy 
Kelatie 8 D 1
01450 Vanda

FINLAND